Hvordan søke om et forbrukslån?

jumbo-skriver

Har man aldri søkt om å låne penger tidligere, så kan det virke både skremmende og komplisert når man skal søke om sitt første forbrukslån. Heldigvis har moderne teknologi sørget for at det å søke om et forbrukslån er enklere enn noen gang før, og sjeldent før har begrepet «lett som en lek» vært mer passende. Såpass enkelt er det nemlig å søke om et forbrukslån i dag – men vi skal allikevel gjennomgå søkeprosessen steg for steg i denne artikkelen.

Slik søker du om et forbrukslån

Det første du må gjøre når du skal søke om et forbrukslån, er å finne frem til en bank med lav rente og for øvrig gode vilkår utover dette. Gjennom anbefalingene på nettstedet vårt kan du enkelt finne frem til markedets beste forbrukslån. Når du har bestemt deg for hvor du vil søke, så finner du søknadsskjemaer på nettsidene til bankene. Kompleksiteten på søknadsskjemaet varierer noe på tvers av bankene, men i de fleste tilfeller så er samtlige felter såpass selvforklarende at det ikke behøver ytterligere forklaring.

For eksempel så vil du trolig måtte fylle ut relevant informasjon som personalia, inntektsdata og kanskje også bosituasjon. Uansett er det relativt enkle opplysninger, men det er viktig å påse at disse er korrekte. For mange banker gjør en automatisk sjekk av alle søkere, der de sammenligner inntastede data fra søkeskjemaet med det som er lagret hos blant annet Skatteetaten. Er det store avvik i tallene her, så kan det føre til avslag på søknaden.

Selv om det tar bare noen få minutter å fylle ut et slikt søknadsskjema, bør du derfor ta deg tid til å se over at alt du har fylt inn stemmer med forrige års selvangivelse. Utover dette er det lite komplisert å søke om et forbrukslån.

Bruk BankID når du søker

Etter at du har fylt inn relevante opplysninger, så vil du trolig bli bedt om å bruke BankID for å signere på søknaden. Dette gjelder dog bare hvis søknaden blir godkjent, men enkelte banker krever også at du identifiserer deg med BankID bare for å søke om lån. BankID gjør at man langt raskere kan behandle søknaden din, og gjør det mulig å søke om forbrukslån på dagen. Har du ikke BankID, så kan du regne med flere dagers ventetid både på behandling av søknaden – og ikke minst på utbetalingen av selve lånet.

Når du har fått innvilget søknaden og skrevet under på den gjennom BankID, så er det i praksis ikke flere steg. Nå kan du sette deg tilbake i sofaen og vente på at lånet skal tikke inn på kontoen din. Hvor lang tid dette tar avhenger veldig av banken din, men vi vet at mange moderne banker klarer å utbetale forbrukslån samme dag som man søker om det.