Kriterier for å søke kredittkort

121_original

Drømmer du om å skaffe deg ditt første kredittkort? I så fall er dette en drøm som det nå er enklere å realisere enn hva det noen gang tidligere har vært, rett og slett fordi søkekriteriene for norske kredittkort har blitt langt mer overkommelige enn hva de har vært tidligere. Nå om dagen er det nesten vanskeligere å ikke få et kredittkort enn hva det er å faktisk gjøre det – så vi skal i denne artikkelen se på kriterier for å søke kredittkort.

Disse kravene må du oppfylle

For å søke om et kredittkort i dag, så holder det i utgangspunktet at du er av myndig alder. Det betyr altså at du må være minst 18 år gammel for å søke om et kredittkort, og dette er det «ultimate» kravet som man ikke kommer foruten. Det er ikke et krav som bankene alene har bestemt, men det er lovfestet at man må være minst 18 år gammel for å handle på kreditt. Dersom du som leser denne teksten fortsatt ikke er gammel nok, så kan du altså bare å glemme å søke om et kredittkort på nåværende tidspunkt.

Men det finnes andre kriterier for å søke om kredittkort, som bankene selv står fritt til å sette. Enkelte banker har dessuten økt denne aldersgrensen til enten 20 år eller enda høyere, men de kan også stille krav til inntekten din. Dog vil man i de fleste tilfeller få en redusert kredittgrense dersom man har lav inntekt, men allikevel få tilgang til et kredittkort.

Betalingsanmerkninger og inkasso

To kriterier for å søke kredittkort som nesten alltid fører til avslag for søkeren, er dersom man har vært en dårlig betaler ved en tidligere anledning (eller to). Hvis dette har endt opp i betalingsanmerkning eller at det er en pågående inkasso mot deg på det tidspunktet der du søker om kredittkort, så vil dette som regel føre til avslag fra bankens side. De fleste bankene på markedet avslår søknader om både kredittkort og lån fra søkere som har anmerkninger i betalingsregistret.

Hvis du har muligheten til det, så kan du selv løse dette problemet ved å betale inkassokravet eller det utestående kravet som førte til betalingsanmerkningen i utgangspunktet. Da vil disse automatisk forsvinne og du vil igjen kunne søke om kredittkort.

Søk hos flere banker

Dersom du opplever at kriteriene for å søke kredittkort er alt for strenge i den ene banken, så kan du prøve lykken hos en annen bank. Det er i skrivende stund svært mange norske banker som tilbyr kredittkort, og når kampen har blitt såpass stor så vil bankene strekke seg langt for å få deg som kunde. Husk dog at det er viktig å sammenligne kredittkortene før du bestemmer deg for hvilket du vil skaffe deg, for det er ganske store forskjeller på alt fra renter til gebyrer og andre relevante faktorer når det kommer til norske kredittkort. Kort oppsummert kan du spare ganske mye penger på å velge det beste kredittkortet fremfor et dårlig et!